Les escoles Vedruna Catalunya s’ha proposat recopilar tot un seguit de contes d’arreu del món en format de vídeo en el marc del l’objectiu educatiu ‘Eduquem la mirada’. Hi haurà un videoconte per cada escola i s’adrecen a nens i nenes de 0 a 6 anys. “Farem conscients als infants que els valors que treballem són presents i importants arreu del món”, apunten des de l’equip de Pastoral en aquesta crida.
La proposta ‘Expliquem-nos contes’ ja es pot consultar en forma de mapa interactiu. També comptarà aviat amb una llista de reproducció de vídeo amb el nom de Mirades, contes del món. D’aquesta manera, Vedruna ofereix un nou recurs pedagògic en català a Youtube. La invitació a narrar contes, a més de promoure la lectura, els dots creatius i la capacitat narrativa d’infants i mestres, busca enfortir vincles i valors com l’empatia o la solidaritat.
Cada escola s’encarrega de gravar un conte infantil. La narració ha d’estar ambientada en un país concret: Nepal, Iraq, Mèxic, Tanzània o Cambotja són alguns dels països on viu la persona i el projecte que l’escola apadrina. Aquests apadrinaments també formen part de les activitats vinculades al lema educatiu 2021-2022.
Les 36 escoles de la xarxa han engegat aquest curs a partir del treball de la ‘Mirada interior’. Des de Vedruna consideren que “en cada etapa de la vida és important saber-se mirar a un mateix” i que “en la descoberta del ‘jo’ és clau saber mirar en positiu”.
Sota aquest mateix projecte, per a Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, infants i joves preparen una mostra literària. En aquest cas, la iniciativa vol promoure l’autoconeixement, i tindrà un recorregut específic pels volts de Sant Jordi.