Truca’ns: 93 302 79 79
Search
Close this search box.
20231129_homenatge-Carme-Molist
Notícies

Petit homenatge a Carme Molist, mestra de mestres

Des de l’inici del treball en xarxa de les escoles Vedruna, la germana Carme Molist n’ha coordinat les estades a l’estranger. Una tasca que ha desenvolupat amb passió i tenacitat, i que ha brindat oportunitats de creixement i descoberta als joves que hi han participat. Aquest curs, després d’expressar el desig de dedicar tot el seu temps als més pobres, assumeix la coordinació de les activitats plurilingües Anna Muñoz, mestra de l’escola Vedruna de Mollerussa. El relleu es va anunciar aquest dimecres 29 de novembre a la reunió de direccions generals, a la seu de la Fundació a Vic. Vet aquí les paraules d’homenatge i agraïment al llegat que Molist deixa en tants alumnes i mestres:

Benvolguda Carme,

En presència i en nom de tots els aquí presents, et volem adreçar unes paraules per agrair la feina que has fet tots aquests anys al capdavant de les estades plurilingües, ja sigui en forma de colònies o bé d’estades a l’estranger. De tots és coneguda la teva força i la teva empenta per impulsar una fi molt lloable: que els nois i noies de les escoles Vedruna siguin més competents en llengües estrangeres a través del mètode, ben conegut a casa nostra, de la immersió lingüística.

Carme, gràcies al teu bon fer i el dels mestres que t’hi han acompanyat, centenars de nois i noies de les nostres escoles han pogut gaudir d’aquestes experiències. I com tothom sap, a més a més de millorar el seu anglès, aquesta experiència haurà estat per molts d’ells un aprenentatge també vital: aprenent a ser més autònoms, a anar sols, a espavilar-se, a relacionar-se amb gent que coneixen i gent que no coneixen d’altres cultures, a saber que hi ha més escoles Vedruna, a compartir valors, a fer noves amistats, a enamorar-se… Sens dubte, aquestes estades hauran estat per molts d’ells un abans i un després en les seves vides i, aquest serà segurament el llegat de la teva feina. Un llegat que perdurarà en el bagatge interior i en el catàleg d’experiències de tots aquests nois i noies.

I ja que parlem de llegats, els que en saben, diuen que hi ha quatre coses que cal tenir en compte per valorar la petjada d’un mestre.

La primera, la proximitat, l’acompanyament, de sentir que el mestre és a prop i que es pren l’aprenentatge com un afer compartit, que no és només problema de l’alumne.

La segona, que demostri que en sap, que sigui una persona coneixedora i experta en allò que ensenya.

La tercera, que expressi una passió doble per ensenyar i pel que ensenya, i que transmeti aquesta passió als alumnes.

La quarta, que tingui i que transmeti vida; que hagi vist món, amb experiències per transmetre, més enllà de l’educació.

De tot cor, creiem que acompleixes aquestes quatre condicions amb escreix i això vol dir que la petjada que deixes com a mestra serà ben profunda. Ja que tu, Carme, sens dubte, has estat mestra per tots aquests alumnes i mestra dels mestres que t’han acompanyat tots aquests anys.

Moltes gràcies per tot!

D’esquerra a dreta: Anna Muñoz, nova responsable de les activitats plurilingües de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, la germana Vedruna Carme Molist i Mario Mercader, membre de l’equip.
Ves al contingut